در زندگی همه ما از کودکی تا به امروز سعی در بار آمدن انسانی مسئولیتپذیر بوده است. چه زمانی که کودک بودیم و والدین ما تمامی تلاششان را برای گنجاندن مسئولیتپذیری در تربیت ما انجام دادند، چه در نوجوانی که خود کمکم با آن آشنا شدیم و سعی کردیم مسئولیتپذیر باشیم و چه اکنونکه بزرگسالیم و مسئولیت، جزئی جداییناپذیر از کار وزندگی شخصی ما است. مهمترین زمینه این مسئولیت مربوط به افراد ثالثی است که در شغل خود با آنها ارتباط داریم و ممکن است به آنها صدمات جانی و مالی برسانیم. گاهی ممکن است شخصاً نتوانیم چنین مسئولیتهای سنگینی را به دوش بکشیم همینجا است که بیمه مسئولیت وارد عمل میشود و بار مشکلات شما را به دوش میکشد. یکی از حساسترین حرفهها، پزشکی است که به طور مستقیم روی زندگی انسانها تأثیر دارد و ممکن است با یک خطای کوچک صدمات زیادی به بیماران وارد شود. پس برای اینکه پزشکان و پیراپزشکان عزیز با خاطری آسوده به فعالیت خود ادامه دهند ما بیمه مسئولیت پزشکان و پیراپزشکان را معرفی میکنیم. امروز سعی میکنیم به بررسی و نحوه پشتیبانی بیمه پزشکان و پیراپزشکان از مسئولیت آنها در برابر حوادث احتمالی بپردازیم.پیدایش بیمه مسئولیت پزشکان و پیراپزشکان
زمان تولد بیمه مسئولیت پزشکان و پیراپزشکان، برای تأمین امنیت مسئولیت جامعه پزشکی به سال 1365 برمیگردد. نخستین شرکت ارائهدهنده بیمه مسئولیت پزشکان و پیراپزشکان بیمه ایران بوده است. پسازآن رفتهرفته بقیه شرکتهای بیمه نیز شروع به ارائه این بیمهنامه نمودند. البته امروزه این بیمه شرکتهای بیمه و پزشکان جاافتاده و بسیار مورداستفاده است.پوششهای بیمه مسئولیت پزشکان و پیراپزشکان
بیمه مسئولیت پزشکان و پیراپزشکان ضامن پشتیبانی از مسئولیت پزشکان در برابر افراد است. منظور از افراد بیمارانی است که از جانب قصور یا خطای پزشک معالج دچار صدمات جانی شدهاند. در صورت بروز آسیبی به بیمار و در صورت محرز شدن خطای پزشک، شرکت بیمهگر موظف به پرداخت غرامت به شخص زیاندیده است.
صدمات میتواند شامل موارد زیر باشد:
. فوت: در صورت فوت بیمار مبلغ دیه مشخصشده توسط قوه قضاییه که معادل 440 میلیون تومان در ماههای حرام است پرداخت میگردد.
. نقص عضو: چنانچه بیمار دچار نقص عضو شود مبلغی که طبق حکم دادگاه و میزان صدمه وارده مشخص میشود قابل پرداخت است. همچنین بیمه موظف به پرداخت هزینههای درمان و بستری است.مواردی نیز وجود دارد که به دلیل شرایط استثنایی آنها تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد؛ این استثنائات به شرح زیر هستند:
. انجام کاری که وظیفه و تخصص پزشک نبوده.
. انجام درمان زمانی که پزشک تحت تأثیر موارد مخدر و مشروبات الکلی باشد.
. هرگونه صدمهای که به دلیل تشعشعات مواد رادیواکتیو به وجود آید مگر اینکه مرحلهای از روند درمان باشد.
. اقدامات خارج از قوانین پزشکی.
. هرگونه اقدام پزشکی خارج از فضای بیمارستان.رزیدنتها
رزیدنتها پزشکانی هستند که دوره تحصیلی تخصص خود را گذرانده و برای آموزش بالینی و عملی تخصص خود در بیمارستان مشغول میشوند. شرکتهای بیمهگر به دلیل عدم تجربه و تخصص کافی به مبلغ حق بیمه رزیدنتها درصدی اضافه میکنند که این درصد بستگی به قوانین کلی شرکت بیمه دارد. بعضی از شرکتها 50% بهحق بیمه اضافه میکنند و بعضی دیگر بهصورت زیر عمل میکنند.
. رزیدنت سال اول 25% افزایش حق بیمه
. رزیدنت سال دوم 35% افزایش حق بیمه
. رزیدنت سال سوم به بعد 50% افزایش حق بیمه
چرا ازدواج ها شکست می خورند؟ از دیدگاه مشاور ازدواج